cinema.pl O OSOBIE

Ocenianie dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników
9/10
0/10
Dodaj do ulubionych

Anthony Hopkins

Philip Anthony Hopkins

Data urodzenia: 1937-12-31

Miejsce urodzenia: Port Talbot, Walia, Wielka Brytania

Wzrost: 174 cm

Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: Petronella Barker (09.1967 - 1972, rozwód), córka Abigail (ur. 20.08.1960); Jennifer Lynton (13.01.1973 - 30.04.2002, rozwód); Stella Arroyave (od 01.03.2003)

biografia (0)

Nie napisaliśmy jeszcze biografii dla tej osoby.
Ta osoba nie posiada jeszcze biografii dodanych przez użytkowników. Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

Filmografia

Premiera Tytuł filmu Ocena portalu w roli
2014 Noe: Wybrany przez Boga 7 Matuzalem 	 Matuzalem
2012 Hitchcock 6 Alfred Hitchcock Alfred Hitchcock
2011 Thor 10 Odyn 	 Odyn
2010 Poznasz przystojnego bruneta 9 Alfie Shebritch  Alfie Shebritch
2010 Wilkołak 7 Sir John Talbot 	 Sir John Talbot
2009 Zagadka przeznaczenia 10 Adam 	 Adam
2007 Beowulf 7 Król Hrothgar  Król Hrothgar
2007 Słaby punkt 6 Ted Crawford 	 Ted Crawford
2006 Wszyscy ludzie króla 10 Sędzia Irwin 	 Sędzia Irwin
2004 Aleksander 8 Ptolemeusz Soter Ptolemeusz Soter
2003 Piętno 9 Coleman Silk 	 Coleman Silk
2002 Czerwony smok 10 Dr. Hannibal Lecter Dr. Hannibal Lecter
2001 Kraina wiecznego szczęścia 8 Ted Brautigan Ted Brautigan
2001 Hannibal 9 Hannibal Lecter Hannibal Lecter
2000 Grinch: świąt nie będzie 1 ---
2000 Mission: Impossible 2 6 ---
1998 Joe Black 8 William Parrish William Parrish
1998 Maska Zorro 6 Zorro / Don Diego de la Vega Zorro / Don Diego de la Vega
1994 Wichry namiętności 7 ---
1992 Drakula 9 Profesor Abraham Van Helsing Profesor Abraham Van Helsing
1991 Milczenie owiec 7 Dr. Hannibal Lecter Dr. Hannibal Lecter
1984 Bunt na Bounty 7 Kapitan William Bligh Kapitan William Bligh
1980 Człowiek słoń 7 Frederick Treves Frederick Treves
Zgłoś błędy na tej stronie

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy Odśwież

Reklama

Pies.tv

Reklama

Reklama