cinema.pl O OSOBIE

Ocenianie dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników
8/10
0/10
Dodaj do ulubionych

Christopher Plummer

Arthur Christopher Orme Plummer

Data urodzenia: 1929-12-13

Miejsce urodzenia: Toronto, Kanada

Wzrost: 179 cm

Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: Tammy Grimes (19.08.1956 - 1960, rozwód), córka Amanda (ur. 23.03.1957); Patricia Lewis (04.05.1962 - 1967, rozwód); Elaine Taylor (od 02.10.1970- obecnie)

biografia (0)

Nie napisaliśmy jeszcze biografii dla tej osoby.
Ta osoba nie posiada jeszcze biografii dodanych przez użytkowników. Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

Filmografia

Premiera Tytuł filmu Ocena portalu w roli
2011 Dziewczyna z tatuażem 10 Henrik Vanger Henrik Vanger
2009 Parnassus 10 Dr Parnassus 	 Dr Parnassus
2009 Odlot 9 Charles Muntz (voice) Charles Muntz (voice)
2007 Martwy za życia 9 Dr Heller 	 Dr Heller
2007 Znak miłości 7 Jack 	 Jack
2006 Dom nad jeziorem 10 Simon Wyler Simon Wyler
2006 Plan doskonały 8 Arthur Case 	 Arthur Case
2005 Syriana 6 Dean Whiting 	 Dean Whiting
2004 Aleksander 8 Arystoteles Arystoteles
2004 Skarb narodów 6 John Adams Gates 	 John Adams Gates
2001 Piękny umysł 10 Dr. Rosen Dr. Rosen
2000 Drakula 2000 9 Abraham Van Helsing Abraham Van Helsing
Zgłoś błędy na tej stronie

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy Odśwież

Reklama

Pies.tv

Reklama

Doświadczona kancelaria prawna zapewnia profesjonalną pomoc prawną osobom fizycznym i prawnym. Dobry prawnik Częstochowa pomaga klientom w rozwiązywaniu problemów związanych z funkcjonowaniem w realiach zawiłego i skomplikowanego prawa. Kancelaria adwokacja zapewnia wsparcie klientomi biznesowym oraz indywidualnym między innymi w zakresie rpawa hadlowego i gospodarczego, prawa cywilnego, rodzinnego i spadkowego oraz prawa karnego.

Reklama

Reklama